Népszerű bejegyzések

2011. november 2., szerda

Gallérok ......


 A gallér a nyakkör (nyakkivágás) eldolgozásának egyik lehetősége. A divat a gallérfajták kiválasztásában és kialakításában jelenik meg.

A gallérok a ruházatunkat igen változatossá teszi. A divattól függetlenül a bizonyos jellemzők alapján megkülönböztetjük és alaptípusokba soroljuk. 
A gallérok sokféleségét az alaptípusok formai kialakítása adja.A gallérokat általában 3 rétegben szabjuk, ezek a következők:

    * alsógallér,
    * felsőgallér,
    * közbélés.

A gallér rétegeinek, alkatrészeinek mérete eltér egymástól, a felsőgallér 
mindig nagyobb az alsógallérnál. A többletanyagra a borulási bőség miatt van szükség. A méretkülönbség az alapanyagtól függ, tehát pontosan meghatározni nem lehet.

A gallérba sokféle közbélés szabható. A megfelelő tulajdonságú közbélés kiválasztása elsősorban az alapanyag tulajdonságaitól függ, de a divat, a stílus és a termék rendeltetése is jelentős szerepet játszik.

A közbélés az alsó- vagy felsőgallérba, de bizonyos esetekben mindkét rétegbe is ragasztható. Azoknál az anyagoknál, amelyeknél a felsőgallér mérete nagyobb borulási bőségtöbbletet igényel, ill. tesz lehetővé, a közbélést az alsógallérba kell helyezni, ill. beragasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése